بلاگ

اتاق بازرگانی چیست و ارتباط اتاق بازرگانی ایران با صادرات چگونه است؟

اتاق بازرگانی ایران

به نظر شما اتاق بازرگانی چیست ؟ اتاق بازرگانی یا به انگلیسی (Chamber of Commerce) چه نقشی را در صادرات کالا ایفا می‌کند؟ اگر می‌خواهید بدانید چقدر تصورات شما از اتاق بازرگانی ایران و نقش آن در صادرات کالا درست است، این مقاله را مطالعه کنید. اتاق بازرگانی از قدیم‌الایام وجود داشته است. اما وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی نقش این اتاق در امور بازرگانی و صادرات و واردات چیست؟ اگر آماده ورود به اتاق بازرگانی هستید، همراه مانا شهد باشید.

اتاق بازرگانی چیست ؟

اتاق بازرگانی ایران ، یک موسسه غیر انتفاعی است که شخصیت حقوقی و استقلال مالی دارد. این تشکل به منظور ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگان‌ها و صاحبان صنایع و معادن در مراکز پراهمیت کشور و بر حسب تقاضای تاجران و پیشنهاد وزرات اقتصاد و دارایی، با تصویب دولت ایجاد می شود.

تاسیس اتاق بازرگانی مربوط به این سال‌ها نیست. اولین اتاق تجارت ایران در 16 مهر سال 1305 در وزارت بازرگانی تشکیل شد. هم‌چنین در سال 1309، قانون تجارت در 5 فصل و 35 ماده تصویب شد. اتاق صنایع و معادن نیز همراه با اتاق بازرگانی شکل گرفت. بعدها اتاق صنایع و معادن و اتاق بازرگانی در یکدیگر ادغام شدند.

ارکان اتاق بازرگانی چیست ؟

اتاق بازرگانی چیست + وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران

حالا که با ماهیت اتاق بازرگانی آشنا شدید، می‌توانید رکن‌های این اتاق را نیز بشناسید. ماده 6 قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، ارکان اتاق بازرگانی را به صورت زیر تعریف کرده است:

  • شورای عالی نظارت
  • هیات رئیسه
  • هیات نمایندگان
  • دبیر کل

اتاق بازرگانی شهرستان‌ها نیز دارای ارکانی است که با ارکان فوق تفاوت‌هایی دارد. بر اساس ماده 7 قانون فوق، ارکان اتاق بازرگانی شهرستان‌ها عبارت است از:

  • هیات نمایندگان
  • هیات رئیسه

بیشتر بخوانید: « ترخیص کالا از گمرک چیست : مراحل و مدارک مورد نیاز »

تعداد اعضای اتاق بازرگانی ایران چقدر است؟

اما اعضای اتاق بازرگانی چند نفر هستند و چگونه تعیین می‌شوند؟ هر 4 سال یک‌بار، انتخابات اتاق بازرگانی برگزار می‌شود. در اتاق بازرگانی تهران، 40 نفر و در اتاق بازرگانی شهرستان‌ها 15 نفر از بخش خصوصی انتخاب می‌شوند. اعضای اتاق بازرگانی که دارای شرایط لازم هستند، می‌توانند به فرد مورد تظر خود رای بدهند.

اتاق بازرگانی چیست + وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران

اتاق‌بازرگانی چند بخش دارد؟

قبلا اتاق‌های بازرگانی به 3 بخش صنعت، معدن و بازرگانی تقسیم می‌شدند. اما این تقسیم‌بندی به تازگی تغییر یافته است و بخش کشاورزی هم به 3 بخش بالا اضافه شده است. اما سهم هر کدام از این بخش‌ها، چند نفر از اعضای اتاق بازرگانی است؟ از بین 40 نفر اعضای اتاق بازرگانی تهران، 16نفر از بخش بازرگانی، 14 نفر از بخش صنعت، 4 نفر از بخش معدن و 6 نفر از بخش کشاورزی انتخاب می‌شوند. در اتاق بازرگانی شهرستان‌ها هم، 5 نفر از بخش بازرگانی، 5 نفر از بخش صنعت، 2 نفر از بخش معدن و 3 نفر هم از بخش کشاورزی مورد انتخاب قرار می‌گیرند.

شاید این مقاله هم برایتان جذاب باشد: « روش مستقیم صادرات کالا و مزایای این روش صادرات »

وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران

حالا که متوجه شدید اتاق بازرگانی چیست و چه بخش هایی دارد، نوبت آن است که با وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی هم آشنا شوید. به نظر شما اتاق بازرگانی چه وظیفه‌هایی دارد و می‌تواند در چه موضوعاتی دخل و تصرف کند؟ برخی از وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی عبارت هستند از:

اتاق بازرگانی چیست + وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران

1- ایجاد هماهنگی و همکاری میان بازرگان‌ها و صاحبان صنایع و معادن و کشاورزی در اجرای قوانین مرتبط و مقررات جاری کشور

2- همکاری با دستگاه‌های اجرایی و دیگر مرجع‌های مربوطه جهت اجرای مقررات و قوانین مرتبط با اتاق بازرگانی

3- ارائه نظرات مشورتی در مورد مسائل اقتصادی کشور مانند مسائل صنعتی، معدنی و بازرگانی به قوای سه‌گانه

4- تشکیل نمایشگاه‌های تخصصی و بازرگانی داخلی و خارجی با کسب مجوز از وزرات بازرگانی

5- شرکت در کنفرانس‌ها و سمینارهای مربوط به فعالیت‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی، کشاورزی اتاق بازرگانی

6- ارتباط با اتاق‌های بازرگانی کشورهای دیگر و تشکیل اتاق‌های بازرگانی و کمیته‌های مشترک با آن‌ها

7- تشویق سرمایه‌گذاری داخلی در امور تولیدی به ویژه تولید کالاهای صادراتی دارای مزیت نسبی

8- تشکیل اتحادیه‌های صادراتی و وارداتی و هم‌چنین سندیکاهای تولیدی در حوزه فعالیت‌های بازرگانی، صنعتی و معدنی و خدماتی بر اساس مقررات مربوطه

9- صدور و تمدید کارت بازرگانی

10- صدور معرفی‌نامه برای دریافت جوایز صادراتی

موارد فوق فقط 10 مورد از وظایف و اختیارت اتاق بازرگانی ایران بودند. در همین 10 مورد هم می‌توانید نقش اتاق بازرگانی را در صادرات متوجه شوید. صدور کارت بازرگانی به‌عنوان مجوز صادرات کالای شما بر عهده اتاق بازرگانی ایران است. پس به نوعی اجازه صادرات کالای شما باید توسط این اتاق صادر شود. برای این که در مورد کارت‌های بازرگانی بیشتر بدانید، می‌توانید مقاله « کارت بازرگانی چیست و انواع کارت بازرگانی کدام است؟ » را مطالعه کنید.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید کار صادرات را در پیش بگیرید، باید بدانید که با اتاق بازرگانی سر و کار خواهد داشت. اتاق بازرگانی کارت بازرگانی را برای صادرکننده‌های کالا صادر می‌کند و برخی از سیاست‌های بازرگانی و صادراتی را اتخاذ می‌کند. بنابراین تصمیم‌های این اتاق می‌تواند روی صادرات شما تاثیرگذار باشد.

توجه داشته باشید که با به کارگیری یک سیستم مدیریت صادرات کارآمد و منعطف، می‌توانید در برابر هر تصمیم صادراتی که توسط نهادهای مربوطه اتخاذ شود، استراتژی‌های مناسب را طراحی کنید و همیشه بهترین تصمیم‌گیری را داشته باشد. شرکت مدیریت مانا شهد امیران یکی از شرکت‌های مدیریت صادرات است که می‌توانید تمام فرایند صادرات یا بخشی از روند صادرات کالاهای خود را به این شرکت بسپارید. اگر نتوانید بهترین کالاها را به درستی مدیریت صادرات کنید، ممکن است یا شکست بزرگی روبه رو شوید.

با مانا شهد تماس بگیرید

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *